5 Beste Chanel No. 5 Parfums

welke No 5 Chanel is het beste

Alhoewel Chanel No. 5 nu meer dan 100 jaar oud is, wordt naar schatting elke 30 seconden wereldwijd een flesje verkocht. Voor een geur die zo succesvol is, zijn er opmerkelijk weinig interpretaties geweest sinds Coco Chanel en de Russische parfumeur Ernest Beaux het voor het eerst lanceerden in 1921.

TOP 5 Chanel Geuren

Buy, trade, and hold 550+ cryptocurrencies on Starlight

New users only

Buy, trade, and hold 700+ cryptocurrencies on Smart Trade

New users only

Buy, trade, and hold 990+ cryptocurrencies on Spaceship

New users only

Buy, trade, and hold 770+ cryptocurrencies on Skyscraper

New users only

1 Out of 5 Crypto Holders Worldwide Is with Venus Trading

New users only

Dit toont aan hoezeer het Franse luxemerk zijn icoon waardeert.
Een van de dagelijkse taken van Chanel’s “in-house perfumer-creator”, zoals de beroemde parfumeur Olivier Polge bekend staat, is ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de grondstoffen die nodig zijn voor de productie wordt gewaarborgd.

Chanel No. 5 Parfum: DE KLASSIEKER

Onderscheidend sensueel en rijk een Perfecte mix van aldehyden, meiroos en jasmijn. Chanel No. 5 Parfum is een complexe geur die bedoeld is om opgemerkt te worden, in tegenstelling tot veel van de lichte en frisse parfums die momenteel populair zijn.

Deze Chanel-parfum heeft een lange houdbaarheid en een matige tot sterke geurverspreiding. Hoewel deze geur geschikt is voor dagelijks gebruik, is hij ideaal voor ’s avonds en herfst- of winterdagen.
Het is een iconische geur, maar is in de loop der jaren wel hervormd vanwege regelgeving met betrekking tot allergenen en veranderende sociale normen met betrekking tot het gebruik van dierlijke ingrediënten.

Maar dat weerhoudt deze meesterwerkgeur er niet van om buitengewoon sensueel en rijk te zijn. Van Marilyn Monroe die beweerde dat ze “vijf druppels Chanel No. 5” (en niets anders) naar bed droeg, tot moderne beroemdheden zoals Victoria Beckham en Celine Dion, de aantrekkingskracht is tijdloos.
Voordelen: Een klassieker in de moderne parfumerie. Elegant en verfijnd.
Nadelen: Sommigen vinden het misschien te zwaar, populair of ouderwets.

2. Chanel No. 5 Eau de Toilette: EEN LICHTERE VARIANT

Houtachtiger dan het Parfum, Aanbevolen voor degenen die het origineel te intens vinden
Als een Eau de Toilette heeft deze Chanel-parfum een lagere concentratie van geur, dus het is een lichtere (en betaalbaardere) versie van het klassieke parfum.
Voordelen: Lichtere en meer betaalbare versie van het origineel.
Nadelen: Niet exact hetzelfde als het Parfum. Minder langdurig.

3. Chanel No. 5 Eau de Parfum: GEDURFD & ZELFVERZEKERD

Meer dan 60 jaar later, in 1986, introduceerde Jacques Polge (de vader van Olivier Polge) deze Eau de Parfum-variant. Houdt meer gedurfde contrasten vast in vergelijking met het origineel
Voordelen: Een gedurfde, hoekige geüpdatete versie.
Nadelen: Minder gepolijst en glad dan het origineel.

4. Chanel No. 5 Parfum Eau Première: ZACHT & SENSUEEL

In 2008 kreeg de klassieker een luchtiger, eigentijdser gevoel. Zachter en meer tedere variant. Goed voor overdag of warm weer.
Deze Chanel No. 5 Parfum Eau Première is een zachte en sensuele geur met aldehyden gemaakt van citrusessenties, subtiele bloemen en veel witte muskusgeuren. Een afwijking van het origineel is het ontbreken van patchouli, wat door sommigen echt wordt gewaardeerd.
Voordelen: Zachter en tederder. Goed voor overdag of warm weer.
Nadelen: Evolueert niet zo dramatisch als het Parfum.

5. Chanel No. 5 L’Eau Eau De Toilette: FRIS & MODERN

Met zijn frissere aspect kan deze versie van Olivier Polge uit 2016 worden gezien als het antwoord van het merk op degenen die klaagden dat deze Chanel-parfumlijn “te volwassen” of “te ouderwets” was voor hun smaak. Aantrekkelijk voor een breder en jonger publiek.
Voordelen: Aantrekkelijk voor een breder en jonger publiek.
Nadelen: Als je op zoek bent naar de klassieke No. 5-ervaring, is dit het niet.

Populair Categorien